Yüzyılı aşkın tecrübesiyle dünyanın en büyük lastik üreticileri arasında yer alan Michelin’in Pilot Sport Cup 2 lastikleri, Mégane R.S. 275 Trophy-R işbirliği ile bir rekor daha kırdı. Uluslararası alanda kabul gören Almanya Nürburgring yarış pistinde gerçekleştirdiği 7 dakika 54.36 saniyelik performansıyla FWD kategorisinde bir dünya rekoruna sahip olan Michelin Pilot Sport Cup 2, Mégane R.S. 275 Trophy-R’ye orijinal ekipman desteği veriyor.
Renault Mégane RS Trophy R işbirliği öncesinde Fransa’daki Michelin Teknoloji Merkezi’nde 1.500 kilometre kat eden Pilot Sport Cup 2’nin otomobile uyum süreci için 470 adet prototip geliştirildi. 360 Nm torka dayanıklı Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikleriyle donatılan yeni Mégane R.S. 275 Trophy-R, 275 beygir gücüne sahip.
Michelin-Renault işbirliği konusunda konuşan Renault Sport pilotu Laurent Hurgon, “MICHELIN Pilot Sport Cup 2 arzu ettiğimiz performansa ulaşmamızda ve 7 dakika 54.36 saniye ile bu rekoru kırmamızda çok büyük bir etkiye sahip oldu. Karşılıklı oluşturduğumuz bu başarılı işbirliği Michelin ve Renault Sport takımları tarafından da pistte çok başarılı bir şekilde uygulamaya geçirildi.
Michelin’in geliştirdiği Pilot Sport Cup 2 lastikler, aşındıktan sonra bile özel mühendislik teknolojileri sayesinde sunduğu sürüş hassasiyeti, araç dengesi, sportif sürüş, ısı direnci ve yol tutuş kabiliyetiyle fark yaratıyor.”
Yeni teknolojiler Michelin Pilot Sport Cup 2’de birleşti