Otomobil imalatında önem arz eden hususların başında gövde ve karoser yapısının uzun ömürlü olabilmesi için imalat aşamasında yüksek mukavet kazandırılması gelir. Bu bakımdan otomobil imalatçıları tarafından değişik teknolojiler kullanılmaktadır. Şuan yapılan araştırmalara ve analizlere göre üretimde gelinen en yenilikçi teknoloji ''HPF Teknolojisi'' dir.
PROTON tüm üretim fabrikalarında, üretim aşamasında otomobilin gövde ve karoser yapısına 3 kat daha iyi koruma, mukavemet ve yapısal rijitlik kattığı kanıtlanan HPF Teknolojisi' ni kullanıyor ve bu teknolojiyi üretmiş olduğu her bir otomobiline istisnasız bir şekilde uygulamaktadır. Kullanmış olduğu bu üstün teknoloji sayesinde PROTON, müşterilerine sağlamlık ve güvenceyi en mükemmel şekilde sunmaktadır.
PROTON HAKKINDA
1983 yılında motorlu araçlar yedek parça ve bileşenleri satmak amacıyla Malezya Başbakanı Tun Mahathir Bin Mohamad’in teşvik ve katkıları ile kurulan PROTON ekonomideki yükselişini büyük oranda arttırarak ülkeyi bugün dünyanın en fazla ihracat yapan ülkelerinden biri haline getirmiş ve 238 milyar dolarlık milli hasıla ile Malezya’nın dünyanın 37. büyük ekonomisi haline gelmesine neden olan tasarruflardan biri olmuştur.
İlk fabrikasını 923.900 m2’lik bir alana sahip olan Shah Alam’da kuran PROTON ilk yıl 80.000 adet araç kapasitesi ile tasarlanırken 1997 yılında üretim kapasitesi yılda 230.000 adet otomobile çıkarılmıştır.
1996 yılında bir milyonuncu aracını üreten PROTON yine aynı yılın Ekim ayında İngiliz otomotiv mühendislik firması LOTUS Group International’ı satın alarak Lotus üretim kalitesini ve dizayn zerafetini kendi ürünlerine de katmış oldu.
Günümüzde Avrupa piyasaları dahil olmak üzere 50 farklı ülkeye ihracat yapan PROTON; müşterileri, iş ortakları, hissedarları, devlet kurumları ve çalışanlarının uyumlu-şaşmaz bağlılıkları ile en başarılı uluslararası otomotiv üreticisi olan ülkelerin arasına girmeyi başarmıştır.