TUNA VE SAVA NEHİRLERİNİN ORTASINDAKİ METROPOL: BELGRAD
Güneydoğu Avrupa'nın en büyük şehirlerinden biri olan, Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği noktada tarih ve modernliğin iç içe geçtiği Belgrad, Sırbistan’ın başkenti olmasının yanı sıra birçok farklı kültürün tarihinden izler barındırmakta.
Sırbistan Ulusal Parlamentosu ve Posta Merkezi gibi birçok önemli yapıya ev sahipliği yapan şehrin merkezindeki Cumhuriyet Meydanı, 18. yüzyılda İstanbul'a açılmak amacıyla inşa edilen “İstanbul Kapısı”nın 19. yüzyıl sonlarına doğru yıkılmasının ardından bugünkü görüntüsünü almıştır.
Tarihin yanı sıra ışıl ışıl mağazalarıyla da her yıl birçok kişinin dikkatini çeken Belgrad, alışveriş ve eğlence imkânlarıyla da Pegasus misafirlerine farklı bir alternatif olacak.
Pegasus misafirleri, sefer bilgilerine Pegasus Hava Yolları satış noktalarından ve www.flypgs.com internet adresinden ulaşabilirler.
Pegasus Hava Yolları
Türkiye'nin en köklü özel havayolu şirketi olarak 1990 yılında havacılık sektörüne giriş yapan PEGASUS, günümüzde Sabancı ailesi fertleri tarafından kurulan ve havacılığın yanı sıra, sağlık ve gıda sektörlerinde de faaliyet gösteren ESAS Holding şirketlerinden biridir. Ali Sabancı’nın yönetim kurulu başkanlığını, Sertaç Haybat’ın da genel müdürlüğünü yürüttüğü Pegasus Hava Yolları, iç hat tarifeli uçuşlarına 1 Kasım 2005 tarihinde başladı. Havayolunda hayata geçirdiği "low cost modeli" uygulamalarla Türkiye'de bir ilke imza atan PEGASUS, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ana üs olarak seçti ve Türk halkını ekonomik fiyatlar ve uçmanın kolay yolu ile tanıştırdı. Yurt dışında 38, yurt içinde 24 noktaya uçuşları olan Pegasus Hava Yolları, toplamda 26 ülkede toplam 62 noktaya uçuyor. Uçuş güvenliği ve teknoloji konularında gerçekleştirdiği “High Cost” yatırımlarla misafirlerine ekonomik, güvenli ve tam zamanında seyahat imkanı sunan PEGASUS, 22.3 milyon USD değerindeki son 2 teknolojik yatırımı ile dünya havacılık tarihinde de bir ilke imza attı. Türkiye’nin en yeni simülatörüne sahip uçuş eğitim merkezini kuran PEGASUS, satın aldığı simülatör ile dünyadaki 582 havayolu arasında simülatör sahibi olan yüzde 10 havayolu şirketi arasında yerini alırken, çift yönlü data aktarımını gerçekleştiren Wireless Groundlink End to End Network Solutions sistemini de filosuna entegre eden dünyadaki ilk havayolu şirketi oldu. Artan rekabet ortamında Türkiye'nin en yenilikçi ve en hızlı firmalarını bulma hedefiyle yolunda hızla ilerliyor. Pegasus Hava Yolları'nın da sahibi olan ESAS Holding, Nisan 2009'da Almanya'nın ikinci, Avrupa'nın beşinci büyük havayolu şirketi olan Air Berlin'in yüzde 16.48 hissesini satın alarak en büyük ikinci hissedarı oldu.