Kültürel mirasımızın yeniden keşfedilmesi amacıyla çalışmalar yürüten BKG, Lale Devri Padişahı III. Ahmet dönemine ait saray erkanı ve Osmanlı esnafı tasfirlerinden esinlenerek oluşturulan minyatür serisinde yer alan birbirinden farklı 11 tarihi karakteri tarih tutkunu babaların beğenisine sunuyor. Hediye seçenekleri arasında saray erkanın yanı sıra somuncular, mumcular, debbağlar, haffaflar, kavukçular, bezzazlar, attarlar, kalaycılar, kürkçüler gibi Osmanlı esnafı figürleri yer alıyor.
Bu özel minyatür serisinin hikâyesi 1720’da III. Ahmet’in Okmeydanı’nda oğulları için yaptırdığı sünnet törenine dayanıyor. 23 gün süren ve 3 bin 902 çocuğun sünnet edildiği tören, Lale Devri’nin karakteristik özelliklerini barındırıyordu. Okmeydanı’nda günler önce kurulan çadırlarda sarayın ileri gelenleri ve halk, 1001 gece masallarını aratmayacak bir şenlik yaşıyordu. Halka, gümüş şamdanlardan buhurdanlara, incili zümrütlü çizmelerden zerduz yorganlara, sırmalı peşkirlerden balık dişi kabzalı kılıçlara, badem şekerlerinden miskli sabunlara hazırladıkları bin bir çeşit hediyeler dağıtılıyordu.
Bu özel minyatür serisi, III. Ahmet’in bu törenlere eşlik etmek için Okmeydanı’na girişinin tasvir edildiği, 17. yüzyılın en önemli minyatür üstadı Nakkaş Levni tarafından yapılan 'Surname-i Vehbi' eserinde yer alan Osmanlı esnafı detaylarından esinlenerek oluşturuldu.