Hattat Tarım İhracat Müdürü Duysen Erdoğan, Kasım Ayında düzenlenen Agritechnica – Hannover Fuarı’nın ardından, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Erdoğan, “Fuarda aralarında da ABD bulunan 54 farklı ülkeden traktörlerimiz ile ilgili talep geldi. Şu an 40 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz, fuar sonunda bu sayıyı 60’a çıkaracağız” dedi.
Erdoğan şöyle devam etti: “Fuarda başta Almanya olmak üzere ABD, Fransa, İspanya, İngiltere, Belçika, Uruguay, Bostwana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Hırvatistan, Slovenya, Letonya, Litvanya, Panama, İtalya, Avusturya, Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, Fas, Libya, Romanya, Bosna Hersek, Zambia, Güney Kıbrıs, İsviçre, Ukrayna, Lüksemburg, Siera Lione, Şili, İsrail, Rusya, Mısır, Güney Sudan, Moritanya, İran, Paraguay, Portekiz, Polonya, Avusturya, Cezayir, Hindistan, Kenya, Tunus, Tanzanya, Ruanda, Japonya, Çin, Macaristan, Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan ve Meksikalı firmalar ile ciddi görüşmelerimiz oldu.”
Erdoğan, “Avrupalı çiftçi ve firmalar Türkiye’de üretilen traktörümüzün kalitesine güveniyorlar. Hattat Traktörü diğer yerli traktör markalarından ayıran en büyük fark ise traktörü oluşturan hidrolik sistem, ön aks, transmisyon ve dişilileri kendi tesislerinde tasarlayarak üretmesidir. Yurtdışında sürdürdüğümüz faaliyetlerimiz dışında yurtiçinde de traktör denildiğinde akla gelen ilk markalar arasındayız. Hedefimiz otomobilde yapılamayanı yaparak her yönüyle yerli Hattat Traktörü ‘Bir Dünya Markası’ halinde getirerek istihdamı ve ihracatımızı daha da artırmaktır.’’ diye belirtti.